پژواک اندیشه

۲۳ مطلب در شهریور ۱۳۹۵ ثبت شده است

 

 

با توجه به تهاجم برنامه ریزی شده و پر سرعت قدرت های سلطه جو، خصوصاً ایالات متحده آمریکا در عملیات روانی، نبردهای سنگین رسانه ای، جنگ نرم افزاری و حرکت های استراتژیک فرهنگی و علمی که به صورت بسیط و در اشکال مختلف ایجاد گردیده، لازم است جهت تقویت و ترویج هویت دینی، فرهنگی، ملی و تحکیم فرهنگ متعالی ایرانی، در گام نخست با اهداف مراکز علمی، تحقیقاتی، رسانه ای و پژوهشی غرب که در راه پیشبرد اهداف سلطه جویانه فعالیت می نمایند، آشنایی داشته باشیم.

معرفت به استراتژی ها، تاکتیک ها و عملکرد این مراکز جهت مقابله با تهدیدات نرم آن ها ضروری بوده و خیز بلند تخصصی در راستای تقویت پایگاه قدرت نرم جمهوری اسلامی محسوب می شود.

بصیرت افزایی علمی و ارتقاء آگاهی و دانش مورد نیاز مجاهدان فرهنگی و رسانه ای کشور از دیگر دستاوردهای این آگاهی خواهد بود.

از این رو، "استراتژی اندیشکده های پنتاگونی و سناریوهای براندازی" مجموعه ای است چهار جلدی در ۲۹۰۰ صفحه که با نگاهی متفاوت و کاملاً تخصصی به تبیین نقش و اهداف مؤسسات، نظریه پردازان، بازوان اجرایی و رسانه ای ایالات متحده آمریکا در براندازی حکومت های مستقل در کشورهای هدف(اروپای شرقی و جمهوری اسلامی ایران) در مقوله ی براندازی نرم و هم چنین استراتژی های حاکم بر سناریوهای اسلام هراسی و ایران هراسی می پردازد.

جلد اول: مفاهیم، استراتژی ها و کشورهای هدف

جلد دوم: اندیشکدها، رسانه ها و مراکز تصمیم گیری

جلد سوم: ژنرال ها و نظریه پردازان پنتاگونی

جلد چهارم: شوالیه های وطنی

چیزی که به طور واضح و مشهود قابل درک است این است که کتاب حاضر علی رغم گستره ی تحقیق و بررسی های صورت گرفته خالی از اشکال نبوده و نیست؛ و نوشتاری هرچند ناقص و ناتمام در راستای این رسالت عظیم و رفیع می باشد که به لطف نظرات و پیشنهادات شما خواننده عزیز و فرهیخته می توان در جهت رفع این کاستی ها در چاپ های بعدی اقدام کرد. پس چشم به راه انتقادات و نظرات سازنده تان هستیم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۱۸:۰۰
ژورنالیست

به زودی

کتاب "استراتژی اندیشکده های پنتاگونی و سناریوهای براندازی"

به نویسندگی "رضا تقی آبادی"

در چهار جلد(1900 صفحه)، با قطع وزیری و با شمارگان 1000

توسط انتشارات نظری منتشر خواهد شد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۱۷:۵۶
ژورنالیست

«بسم‌الله الرحمن الرحیم»

«و صلی‌الله علی محمد و آله‌الطاهرین»

حدیث شریف ثقلین مورد اتفاق شیعه و اهل سنت است و اگر بنا باشد حدیثی در میان فریقین به عنوان حدیث متواتر شناخته شود، حدیث ثقلین در عالی‌ترین مرتبه بوده و تمامی معیارهای تواتر قطعی را داراست. این حدیث شریف، شناسنامه جامع و کامل اهل‌البیت (علیه‌السلام) را بیان می‌دارد و همراهی و همگامی قرآن و غدیر، قرآن و عترت، قرآن ناطق و قرآن صامت را تا قیام قیامت و تا ملاقات حضرت رب‌العالمین(جل و اعلی) تبیین می‌فرماید.

آری! جامعیت این حدیث مبارک و دوام و استمرار آن تا لقاء حضرت حق بر کسی پوشیده نیست.

مهم‌ترین درس این حدیث، ملازمه دو رکن موصوف به مثابه دو روی یک سکه بودن قرآن مبین و اهل البیت طاهرین(علیه‌السلام) است و اینکه هر یک نشان‌دهنده دیگری و مبین و مؤید و مقوم دیگری است.

هر یک از این دو مؤلفه، ابعاد گوناگون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، فقهی و علمی، و معرفتی و اخلاقی و تربیتی، داشته و اسوه حسنه و الگوی جامع و کامل و مظهر اسماء حسنای الهی و صفات علیای ربانی می‌باشند.

این حدیث نورانی پرده از روی این حقیقت بر می‌دارد که:

«و فیهم کرائم القرآن و هم کنوز الرحمن».

این امر بیانگر عصمت، جاودانگی و همراهی اهل بیت(علیه‌السلام) با قرآن است و این‌که در حقیقت این دو، یک روح هستند در دو بدن؛ مطّهرون هستند که حقایق قرآن را آن‌چنان که بایسته و شایسته است درک نموده و در مقام عمل و پیاده کردن، بهترین و کامل‌ترین مجریان و تربیت یافتگان قرآن کریم‌اند که:

«کان خلقه‌القرآن».

آری! مصداق اَتَم«انّما یریدالله لیذهب عنکم‌الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیراً» هم این بزرگوارانند.

ایشان عین‌الله الناظره و یدالله الباسطه و اذن‌الله السامعه و اوعیه؛ علم‌الله و معرفه‌الله‌اند، که سلاله پاک ایشان عدل ممثل و فضیلت مشتهر و منجی منتظر است چنانچه فرموده‌اند:

«بیمنه رزق الوراء و بوجوده ثبتت‌الأرض و السماء»

وجود مبارک حضرت امام الموحدین، امیر‌المؤمنین، علی(علیه‌السلام) در عرصه‌های علم و عمل و در سیره و سخن و در مسؤولیت اداره جامعه اسلامی و در سنگرهای گوناگون هدایت امت، مصداق اعلاء و مظهر اجلای حدیث شریف ثقلین و باب مدینه علم « و اذن واعیه و من عنده علم‌الکتاب» است و پس از استاد بزرگ او، حضرت رسول اکرم، محمد‌بن عبدالله(صلی‌الله علیه و آله و سلم) تاریخ بشریت همچون او به خود ندیده و نخواهد دید.

ای علی که جمله عقل و دیده ای                      شمه ای واگو از آنچه دیده ای

او که کلامش «فوق کلام المخلوق و دون کلام‌الخالق» است و انسان کامل و اسوه حسنه و انسان طراز آفرنش است.

«متحیرم چه گویم شه ملک لافتی را»

توفیق اُنس با سخنان گهربار و سیره درس‌آموز و انسان‌ساز آن بزرگوار‌، درس ارزشمندی است که مایه سعادت دنیا و آخرت و آرامش جان و خرد و فرد و جامعه خواهد شد حتی اگر:

«آب دریا را اگر نتوان کشید                      هم به‌قدر تشنگی باید چشید»

خوشبختانه به برکت انقلاب اسلامی، زمینه‌ها و بسترها برای بهره‌برداری هر چه بیشتر از مکتب انسان‌ساز آن بزرگوار فراهم شده و سرچشمه جوشان معرف علوی و ولوی جان جامعه اسلامی را صیقل داده و روح انسان را به ملاء اعلی گره زده و او را با افق‌های بالا و والا گره می‌زند، تا جامعه‌ای مشحون از عدالت و فضیلت و حقیقت ساخته و حیات طیبه، ذیّ معقول و مطلوب را به ارمغان آورد.

اکنون به توفیق الهی برادر عزیز و دلسوز آقای رضا تقی‌آبادی(سلمه‌الله) فرصت یافته تا برداشت‌های خود را در زمینه نامه و فرمان مالک اشتر و دیگر سخنان آن حضرت تحت عنوان "قانون اساسی و منشور مدیریت حکومت علوی(علیه‌السلام)" برای علاقمندان به رشته تحریر در آورد و در اختیار دوستان سیره و سلوک آن امیر علم و عمل و خرد و ایمان قرار دهد.

امید آنکه برای ارباب ادب مفید و چراغ راه باشد و جامعه اسلامی ما با نظام بدیع مردم سالاری دینی خود بتواند راهی را برای عملیاتی نمودن این آموزه‌های سترگ و روشن هموار سازد. انشاءالله

توفیق نویسنده جوان و با انگیزه را از خداوند منّان مسألت می‌نمایم.

 

ملتمس دعای خیر

                                                                      درّی نجف‌آبادی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۱۷:۵۰
ژورنالیست

حکومت اسلام، حکومت قانون است و در این طرز حکومت، حاکمیت منحصر به خداست و قانون، فرمان خداست و قانون اسلام و یا فرمان خدا بر همه افراد و بر دولت اسلامی حکومت تام دارد.

همه افراد از رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) گرفته تا خلفای آن حضرت و سایر افراد تا ابد تابع قانون هستند.

«همان قانونی که از طرف خدای تبارک و تعالی نازل شده و در لسان قرآن و نبی اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) بیان شده است... قانونی که همه بدون استثناء بایستی از آن پیروی کنند و تبعیت نمایند... پیروی از رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و متصدیان حکومت یا اولی‌الامر(ولی فقیه) نیز به حکم الهی است... حتی رأی رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در حکومت و قانون الهی هیچ‌گونه دخالتی ندارد، همه تابع اراده الهی هستند.»( حکومت اسلامی، امام خمینی(ره)، ص47 و 48.)

قرآن مجید می‌فرماید:

«اگر [پیامبر] چیزی [سخن یا آیه‌ای] بر ما می‌بست [می‌افزود] هر آینه او را با دست راست می‌گرفتیم و سپس رگ گردن او را قطع می‌کردیم.( قرآن مجید، سوره الحاقه، آیات 44 تا 46.)

واژه قانون در اصطلاح دانشمندان به ضابطه‌ای کلی گفته می‌شود که بر جمعی از افراد منطبق شده و حکم همه آن افراد از آن ضابطه شناخته می‌شود و معمولاً لفظ قانون به یک سلسله حقوق و تکالیف اطلاق می‌گردد.

ضمناً واژه قانون به دو اعتبار دیگر هم به کار می‌رود که هر یک دارای مفهوم جداگانه‌ای می‌باشند.

روابط بین علت و معلول و رابطه‌ای که در درون موجودات عالم از طرف خداوند متعال قرار داده شده است، به عنوان قانون طبیعت که حاکی از نظام تکوین و خلقت موجودات است، نامیده می‌شود.

مفهوم دیگری که مفهوم تشریعی و وضعی آن است در امور اعتباری به کار می‌رود مثل قوانین موضوعه و جعل شده که در این مورد لفظ قانون اشاره دارد به حکم کلی که برای روابط بین خالق و مخلوق و همچنین روابط بین مخلوقات و جوامع بشری تهیه و تنظیم شده است.

بدیهی است بهترین شناسنامه و گویا‌ترین سند شناسایی هر حکومت و کشور، قانون اساسی آن کشور است که متضمن آرمان‌ها، ایده‌آل‌ها، اهداف و معیارهای ارزشی حاکم بر آن جامعه است. قانون اساسی کشورها که معمولاً در ابتدا و آغاز هر دوره سیاسی، اجتماعی و یا حاکمیت‌های جدید، تدوین و تنظیم می‌شوند و طبعاً بهترین و موجه‌ترین شخصیت‌های علمی و فرهنگی هر نظامی عهده‌‌دار آن می‌شوند، طبیعی‌ است که باید مهم‌ترین و اصلی‌ترین جایگاه را در نظام اجتماعی کشورها و قوانین و مقررات آن‌ها داشته باشد.

قانون اساسی متشکل از مجموعه مقررات، قواعد و اصول کلی است که شکل حکوکت، سازمان عالی قوای سه گانه کشور و ارتباط آن‌ها با یکدیگر و حقوق و آزادی افراد ملت را در مقابل دولت مشخص می‌نماید. اینکه شکل حکومت جمهوری است یا سلطنتی، اینکه پارلمان از یک مجلس تشکیل می‌شود یا دو مجلس و وضع قانون به چه ترتیب صورت می‌گیرد؛ اینکه در جمهوری، رئیس جمهور بر اساس رأی مستقیم ملت انتخاب می‌گردد یا با رأی نمایندگان آن و به نحو غیر مستقیم و چه اختیارات و مسؤولیت‌هایی دارد، اینکه تفکیک قوا نسبی است یا مطلق و مسائلی از این قبیل در اصول قانون اساسی می‌آید.

قانون اساسی که شالوده سیستم حکومت هر کشور و چارچوب و اساس حقوق آن محسوب می‌شود، معمولاً دارای اصول و قواعد اساسی شکل حکومت و قوای آن و حدود اختیارات و وظایف هر یک و تشکیلات و وظایف نهادهای اساسی و حقوق و آزادی‌های فردی و اجتماعی و سیاست‌گذاری‌های کلی فرهنگی و اقتصادی و سیاسی کشور می‌باشد؛ و در کشورهایی که اداره اجتماع و حکومتشان بر مبنای یک سند نوشته به نام قانون اساسی است؛ این سند به عنوان مهم‌ترین منبع حقوق اساسی آن‌ها به‌شمار می‌رود. حق این است که قانون اساسی هر کشور محور اصلی نظام سیاسی کشور و انتظام‌بخش همه شئون حکومت و تعیین کننده روابط اصلی روابط اصلی قوای عالیه عمومی جامعه باشد و اجرای دقیق آن، همه راه‌های استبداد و خودکامگی را مسدود ‌سازد. آزادی، حرمت انسانی و حقوق افراد را به واقع تضمین نماید و عدالت سیاسی و اجتماعی را برقرار سازد.

قانون اساسی در واقع اولین وسیله‌ای است که چهره قانونی کشور را معرفی می‌نماید. با یک بررسی و مطالعه کوتاه از قانون اساسی، می‌توان کشور صاحب آن قانون اساسی را شناسایی نمود. در پاره‌ای از قوانین اسلامی حقوق ملت به‌طور کامل ترسیم شده و آزادی‌های افراد مشخصاً تعیین گردیده ولی مصادر امور در نظام اجرا به آن توجه نمی‌کنند. لازم است در قانون اساسی هر کشور حقوق و آزادی‌ها به تفصیل بیان شود و هم در اجرا و عمل مسؤولین امر و دولت‌مردان، آن را دقیقاً به مورد اجرا بگذارند. البته شایستگی و توانمندی و اعتبار آمادگی مردم هم شرط مهمی است که حقوق خود را مطالبه نمایند، بلوغ سیاسی و فکری لازم را داشته باشند و خود سبب محرومیت نباشند.

قانون می‌تواند برای تمام انسان‌ها و تمامی نسل‌ها و عصرها مفید باشد که نویسنده آن، اولاً: خالق تمام انسان‌ها، ثانیاً: آگاه به نیازها و حوائج همه انسان‌ها، ثالثاً: مشرف بر گذشته و حال و آینده اجتماع بشری، رابعاً: خود حکیم و علیم مطلق و قادر علی‌الاطلاق که هیچ‌گونه ضعف و نقصی در او راه نداشته باشد و تمامی مصالح و مفاسد مترتب بر قانون را داشته و ضمناً هیچ نسلی را بر نسلی یا گروهی را بر گروهی دیگر ترجیح نداده و همه انسان‌ها را به‌طور یکسان مورد نظر و توجه قرار داده و نهایتاً خواستار سعادت و تکامل همه انسان‌ها باشد. بنابراین روشن است که چنین قانون‌گذاری جز خداوند قادر متعال [و نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم)، و اهل بیت عصمت و طهارت(علیهماالسلام) نمی‌تواند باشد.

روسو درباره اینکه چه کسی و یا کسانی می‌توانند قانون‌گذاری کنند و اینکه اساساً حق قانون‌گذاری از آنِ کیست، می‌گوید:

"برای کشف بهترین قوانین که به درد ملل بخورد، یک عقل کامل لازم است که تمام شهوات انسانی را ببینید، اما خود هیچ حس نکند، با طبیعت مادی رابطه‌ای نداشته باشد اما کاملاً آن را بشناسد، سعادت او وابسته به ما نباشد اما حاضر شود به سعادت ما کمک کند. بنابراین تنها خدایانند که می‌توانند چنانکه شاید و باید است برای مردم قانون بیاورند."( قراردادهای اجتماعی، روسو، ترجمه زیرک‌زاده، ص 81)

و در جای دیگری نیز می‌گوید:

"روح بزرگ قانون‌نویس تنها معجزه‌ای است که می‌تواند مأموریت آسمانی او را به خلق اثبات کند."( همان،ص86)

و هم‌چنین می‌افزاید:

"قانون‌نویس (قانون‌گذار) از هر حیث مرد خارق‌العاده‌ای است، نه فقط قریحه او، بلکه شغل و مقام او نیز باید غیر عادی باشد، قانون‌گذار زمامدار نیست، عضو هیئت حاکمه نیست؛ قانونگذار حکومت را تأسیس نموده است اما خود عضو تشکیلات آن نیست. شغل قانونگذاری بزرگ و یک مأموریت معنوی محسوب می‌شود که با سلطنت مادی رابطه‌ای ندارد."( همان، ص83)

و اما قانون اساسی همان‌طوری که از نامش پیداست مجموعه قواعد و مقرراتی است که حاکم بر اساس حکومت و صلاحیت قوای مملکت و حقوق و آزادی‌های فرد و جامعه و روابط فی‌ما بین آن‌هاست.

ضمناً قانون اساسی بر خلاف سایر قوانین، شامل دسته یا طبقه خاصی از افراد اجتماع نمی‌باشد بلکه بیانگر حقوق و تکالیف تمامی افراد یک ملت و کشور است که صرف‌نظر از مقام و حرفه و شغل و موقعیت‌شان در این قانون سهیم می‌باشند.

از این‌رو با نگاهی خاص به نامه 53 امیر‌المؤمنین، علی‌ابن‌ابیطالب (علیه‌السلام) به کارگزار حکومتی خود، مالک اشتر نخعی که به عهدنامه مالک اشتر معروف و مشهور است؛ به ارائه منشور مدیریتی کارگزاران حکومتی که امیرمؤمنان علی(علیه‌السلام) به فرماندار مصر صادر فرمودند و از آن به عنوان "قانون اساسی و منشور مدیریت حکومت علوی" نیز می‌توان نام برد، خواهیم پرداخت و ضمن بیان کوتاهی از این منشور به قانون جهان شمول علوی اشاره می‌نماییم که همیشه و در همه اعصار می‌تواند به عنوان قانونی کامل و انسانی برای کلیه حکومت‌های حقیقت‌جو و حقیقت‌یاب قرار گیرد.

در این‌جا لازم می‌دانم مراتب تقدیر و تشکر خود را مبنی بر قبول زحمت و بذل محبت استاد ارجمند و والا مقام، دادستان اسبق کل کشور، عضو محترم هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و نماینده معظم ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه محترم اراک، حضرت آیت‌الله قربانعلی درّی نجف‌آبادی(مدظله‌العالی) به جهت نگارش مقدمه این کتاب اعلام نموده و آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون ایشان را ذیل سایه با برکت امیر‌المؤمنین، علی‌ابن‌ابیطالب(علیه‌السلام) از خداوند منّان و متعال مسألت می‌نمایم.

هم‌چنین بر خود لازم می‌دانم از زحمات بی‌شائبه مدیریت محترم انتشارات نظری و کلیه همکاران ایشان که جهت نگارش و چاپ این کتاب زحمات زیادی کشیده‌اند نیز کمال قدردانی خود را اعلام دارم.

 

 

«اللهم اجعلنا من المتمسکین بولایه علی‌بن ابیطالب علیه‌السلام

و الائمه‌المعصومین علیهم‌السلام»

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۱۷:۳۴
ژورنالیست

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۱۷:۲۲
ژورنالیست

در این کتاب می خوانید:

تاریخ جنبش های بیداری طلبانه به مفهوم ایجاد تحول و حرکت درمیان ملل مسلمان؛ از نیمۀ دوم قرن سیزدهم در ایران، هندوستان، بین النهرین، مصر، سودان، لیبی و ترکیه به چشم می خورد که در دوران مختلف تاریخی، افت و خیزهای فراوان را پشت سرگذارده است.


 این کتاب ضمن بیان شمه ای از تاریخ زندگی رهبران انقلاب اسلامی به واکاوی نظرات و منظومه فکری ایشان در باب صدور انقلاب و تأثیرپذیری کشورهای مختلف از جنبش مردمی در ایران و بروز انقلاب اسلامی ایران و الگوپذیری حرکت های اصلاح طلبانه جهان اسلام در برابر جور و ستم سردمداران دیکتاتور و قدرتمندان آن به بیان مسأله و تبیین حقایقی پرداخته است.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۵ ، ۱۷:۱۳
ژورنالیست

به همت انتشارات نظری و به مناسبت عید غدیر خم منتشر شد:

به همت انتشارات نظری و مصادف با عید سعید غدیر خم کتاب"قانون اساسی و منشور مدیریت حکومت علوی" منتشر و روانه بازار شد.

این کتاب اثر رضا تقی آبادی و با مقدمه حضرت آیت الله دری نجف آبادی در 200 صفحه، با قطع رقعی و با شمارگان 1000 نسخه تهیه و تنظیم گردیده است.

مبلغ این کتاب 9000 تومان می باشد که علاقمندان عزیز می توانند برای تهیه آن با شماره تلفن های:

88102775

88104440-2

09190129455

واحد فروش انتشارات نظری تماس حاصل نمایند/.  

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ شهریور ۹۵ ، ۲۳:۱۹
ژورنالیست

بهترین شناسنامه و گویاترین سند شناسایی هر حکومت و کشور، قانون اساسی آن کشور است که متضمن آرمان‌ها، ایده‌آل‌ها، اهداف و معیارهای ارزشی حاکم بر آن جامعه است و در این میان «قانون اساسی و منشور مدیریت حکومت علوی» قانون جهان‌شمولی است که می‌تواند همیشه و همه‌جا به عنوان قانون کامل و جامعی برای همه حکومت‌های حقیقت‌جو و حقیقت‌یاب مورد استفاده و بهره‌برداری قرار گیرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ شهریور ۹۵ ، ۱۹:۱۱
ژورنالیست

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۱۹:۵۵
ژورنالیست

 تقدیر از فجرآفرینان در همایش «تا اوج افتخار» و رونمایی از کتاب "نسیم بیداری" در پایگاه اینترنتی دمادم:


http://damadam.ir/%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%88-%D9%87%D9%86%D8%B1-fhnews/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D9%87%D9%86%D8%B1%DB%8C/title/%D8%AA%D9%82%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D9%81%D8%AC%D8%B1%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%AA%D8%A7-%D8%A7%D9%88%D8%AC-%D8%A7%D9%81%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%B1/id/1700593

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ شهریور ۹۵ ، ۱۹:۵۱
ژورنالیست